Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Salamura yaprak
İç harcı için;
- 4 su bardağı kırık pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası ( damak tadına nazaran çoğaltabiliriz yahut azalabiliriz?
- 2 yemek kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı nar ekşisi
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
- Sıcak su
- Limon
- Tuz
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım.
- Pirinçleri güzelce yıkayıp suyunu tam süzüp derin bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Soğanları küp küp doğrayıp ve sarımsakları da ince ince doğrayıp sonra da bütün materyalleri de ekleyip güzelce elimizle karıştırıyoruz.
- Salamura yaprağımızın tuzunu yıkayıp onu da hazırlıyoruz ve sarmaya başlayabiliriz.
- Yapraktan bir tane alıp çöpünü atıyoruz ve yaprağın baş tarafına içimizden bir ölçü yaklaşık 1 tatlı kaşığı alıp sıra halinde koyuyoruz.
- Yaprak büyükse içini artırabilirsiniz.
- Yaptığımız evvel yanlarını az az içe hakikat katlıyoruz ve sonra baş tarafından sıkı bir halde sarmaya başlıyoruz.
- Yaprağın sonuna gelince süratle bitiriyoruz ve sarmamiz sıkı oluyor.
- İçimiz bitene kadar sarmaya devam ediyoruz ve içimiz bitince sarmayı tencereye dizmeye başlayabiliriz.
- Dolmaları dizmeden evvel tencerenin altına bir kat yaprak koyuyoruz ve dolmamızı dizmeye başlayabiliriz.
- Bütün dolmaları dizdikten sonra pişirmek için ocağa koyabiliriz.
- Dolmaların üzere hafif tuz ekliyoruz ve 1 çay bardağı sıvı yağ da ekleyip yarım limon kesiyoruz ve 1 parmak üzerine gelene kadar sıcak su koyuyoruz.
- Ocağı yakıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz ve kontörlü bir halde pişiyoruz.Afiyet olsun. :).
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


