Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Salçalı)

Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Salçalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tokat yaprağı (salamura)

İç harcı;

  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 diş sarımsak
  • Karabiber (isteğe bağlı)
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Nane
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pişirmek için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Üzerini geçecek kadar su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 adet dilimlenmiş limon (ben limon tuzu eklediğim için limon eklemedim)
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Salçalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır. Lakin ben bu kademeyi hızlandırıp yalnızca su ile iki kat yıkayarak kullandım. 🙂 siz haşlayarak yapın zira bu halde yapınca biraz fazla tuzlu oldu.
  2. İç harcı için geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir. İsteyen yemeklik de doğrayabilir. Ben ise en kolay yolu tercih edip rondoda parçaladım :).
  3. Soğanların üzerine zeytinyağı, yıkanmış pirinç, baharatlar, salça ve tuz eklenir. İç harcın üzerine ince kıyılmış maydanoz da eklenerek karıştırılır. (çiğden bir iç harç olacak) ben buzlukta duran kıyılmış maydanozlarımdan kullandım.
  4. Yaprağın geniş kısmına iç harçtan koyuyoruz. Rulo üzere iki yanlardan kapatarak sarıyoruz. Bu sürece yaprak bitene kadar devam ediyoruz. Bir bardağın yahut kasenin içinde salçayı koyuyoruz. Üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyip karıştırıyoruz. Buradaki maksadımız salçayı incelterek topaklanmasını önlemek olacak.
  5. Sardığımız yaprakların üzerine salçalı karışımı döküyoruz. Üzerine sarmaların üzerine çıkacak kadar yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ek ediyoruz. Limon tuzunu da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz (üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase kapatabilirsiniz. ).
  6. Sarmalar piştikten sonra üzerine zeytinyağı döküyoruz. İster sıcak ister soğuk olarak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….

Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Salçalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Semizotu Salatası
Yulaflı Sabah Kahvaltısı
Zeytinyağlı Kırmızı Biber Turşusu
Kelle Paça Çorbası
Mayalı Poğaça Tarifi
Zeytinyağlı Bamya
Hdabla | © 2025 |