Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Üzüm yaprağı
  • Zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1.5 çay kaşığı yedi türlü
  • 1.5 çay kaşığı nane
  • Yarım göğüs (kıyma)
  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğan domates ve sarımsağımızı küçük küçük doğrayalım.
  2. Kızgın tavanın altına zeytinyağını döküp, düzgünce kızgınlaştıralım kızgınlaşan yağın içine doğradığımız soğan, domates ve sarımsağı atalım güzelce bir iki defa karıştırdığımız harcın içine salça, pul biber, tuz, nane, yedi türlü, ekleyip yeniden güzelce karıştıralım.
  3. İyice karışan harcın içine kıyma pirinç ve bulguru ekleyip, güzelce karıştıralım.
  4. Son olarak düzgünce karışan harcın içine bir su bardağı su ekleyip pişirelim. Pişen harcı soğumaya bırakalım.
  5. İyice soğuyan harcı yapraklarla buluşturalım küçük küçük sarılan sarmaları şayet yapraklar tazeyse tencereye değilse düdüklüye koyalım (benim yapraklarım taze olmadığı için düdüklü kullandım) düdüklünüzü (istediğiniz kadar) doldurun dinlendirin.
  6. Bu ortada sosu hazırlayalım. Uygun bir tencereye zeytinyağını ve salçanızı biraz tuzla düzgünce kızartın kızgınlaşan soslun üzerine sarmalarınızı geçmeyecek biçimde sıcak suyla doldurun ve sosu sarmaların üzerine dökün.
  7. Bir limonu ince ince dilimler halinde sarmaların üzerine bırakın ve sarmalar hazır piştikten sonra afiyetle servis edip, yiyebilirsiniz.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Krep Bohça
Kelebek Şeklinde Pasta Tarifi
Poğaça Tarifi
Mini Cheesecake
Çıtır Çıtır Haşhaşlı Tahinli Çörek
Kahveli Yulaf Lapası
Hdabla | © 2025 |