Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 3 kısım taze soğan
- Maydanoz
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- Kuru nane
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 300 gram dondurulmuş asma yaprağı
Pişirmek için;
- 2 su bardağı su
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcı hazırlıyoruz soğanı doğrayıp, zeytinyağında kavurup salça rende domates döküyoruz ve kavurup pirinç ek ediyoruz 5 dakika kavurup, baharatları ekleyip karıştırıyoruz, maydanoz taze soğan doğrayıp karıştırıyoruz.
- Yapraklarımızı sarıp tencereye alıyoruz ben 2 bardak su ek ettim tam oldu sız kendinizde ayarlayabilirsiniz pişirip, servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










