Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram salamura yaprak (1-2 saat suda bekletilecek)
  • 3 büyük soğan
  • 3-4 büyük diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı)
  • 2,5 su bardağı pirinç (ben kırık kullandım )
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık karışık baharat
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı isot (konulmasa da olur biz bu türlü seviyoruz )
  • Pişirmek için su (tencereye nazaran ölçüsü değişir)

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sarılacak yapraklar salamuraysa, fazla tuzunu yok etmek için bir gün evvelce yaprakları suda bekletirsek daha yeterli oluyor. Vaktiniz yoksa 1-2 saat de olsa kesinlikle soğuk suda bekletin.
  2. Arada suyunu döküp yine soğuk su ekleyelim ki tuzu azalsın.
  3. Bir tavaya iç harcımız için yağını ekliyoruz. Yağımıza rondodan geçirilip suyu süzülmüş soğanları ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip kavuruyoruz.
  4. 5-10 dk kadar kavrulan soğanlara salçayı ve baharatları da ekleyip birkaç dk daha bir arada kavuruyoruz.
  5. Bir süzgeçte pirinçleri yıkayıp beyaz suyu berraklaşana kadar temizliyoruz.
  6. Kavrulmuş soğanlı harcı ve pirinçleri karıştırıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
  7. Tuzu azalmış yapraklarını süzelim ve iç harçla buluşturup sırasıyla saralım.
  8. Sardığımız yaprakları tencereye diziyoruz.
  9. Pişirme esnasında yaprakların üzerini bir parmak geçecek kadar su ek ediyoruz ve kaynadıktan sonra 45 dk kısık ateşte kapağı kapalı formda pişiriyoruz.
  10. Pişirmek için sarmaların üzerine bir kase yada sarma kapağı kullanırsanız dağılma yaşamazsınız.
  11. Soğuduktan sonra satmaları ister yoğurtla buluşturun isterseniz de sade bir biçimde afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Pudingli Dondurmalı Rulo Pasta
İmam Bayıldı (Orijinal Tarif)
Ayvalı Portakal Aromalı Kereviz
Kaşarlı Pide
Patates Köftesi (Bildiğiniz Tüm Patates Köftelerini Unutun)
Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet