Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek)

Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet domates (küçükse 2 adet)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 küp şeker
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize göz kararı zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsakları ve tuzu ekleyip kavuruyoruz.
  2. Soğanlar biraz kavrulduğunda salçayı de ekleyip biraz daha karıştırıyoruz ve salça da kavrulunca domatesi ekleyip 1-2 tıp çeviriyoruz.
  3. En son dilimlediğimiz taze fasulyeleride ekleyip, sonrasında şekeri de ekleyip fasulyeler sarı renk alana kadar kapağını hafif kapatıp, kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Fasulyelerin rengi değiştiğinde fasulyeler ile birebir hizaya gelecek kadar su ekleyip düdüklü tenceremizi kapatıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra 15-20 dk pişiriyoruz ve havası çıkana kadar tenceremizi açmıyoruz. Afiyet olsun 🤍

Zeytinyağlı Taze Fasülye (Sıcak Yemek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Beğendili Tavuk Sote
Çikolatalı Truff
Zeytinyağlı Bamya
Anne Kurabiyesi
Karaköy Poğaçası
Hdabla | © 2025 |