Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 3 küp doğranmış domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 ince doğranmış soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 kaşık ayçiçek yağı

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fasulyeleri yıkayalım, kılçıkları varsa temizleyelim. Benim fasulyelerim geniş ve uzundu ben o yüzden uzunlamasına ikiye bölüp sonrasında 3e böldüm.
  2. Normalde taze fasulyeye bıçak sürülmesinden yana değilim elimle kırmayı tercih ederim.
  3. Soğanları incecik doğrayıp, 2 kaşık ayçiçek yağı aldığımız tencereye ekleyelim biraz soğanları bu yağda öldürdükten sonra fasulyeleri ekleyelim üstüne küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim. 3-5 dk kavuralım.
  4. Sebzelerin üzerine zeytinyağını ekleyelim, ben zeytinyağını kavururken eklemiyorum bu biçimde daha hoşuma gidiyor.
  5. Üstüne tuz ve toz şekeri ekleyelim.
  6. Bir bardak suyuda ekledikten sonra 5 dk harlı ateşte sonrasında küçük ocağın en kısığında pişmeye bırakalım.
  7. Pişen fasulyemizi ben cam bir kaba alıp streçle kabı kapatıp dinlenmeye bırakıyorum.
  8. Zeytinyağlı yemekler 1 gün bekleyince daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Cheescake
Spoonfull
Avokado Ezmesi
Patetesli Lor Peynirli Puf Böreği
Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek
Elma Tatlısı ( Gıda Boyası Olmadan)
Hdabla | © 2025 |