Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği

Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı siyah fasülye
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı organik ketçap
- 3-4 kol kereviz (ya da kurutulmuş yaprakları)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş( olması koşul değil)
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Göz kararı su
Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyelerimizi bir gece evvelden ıslatıyoruz.
- Ertesi sabah fasülyelerimizi bir sefer kaynayan bir suda kaynatıyoruz.Aynı kuru fasülye yaptığımız formda.
- Kaynayan fasulyelerimizin üzerine çıkan beyazlığı alıp 5 dakika kaynatıyoruz.Daha sonra süzüp yıkıyoruz.
- Ben düdüklü tencerede pişirdim isterseniz denetimli bir halde tencerede pişirebilirsiniz.
- Düdüklü tencereye sıvı yağını ve küp küp doğradımız soğanları ve tuzunu ek ederek soğanlar karamelize muhtemele kadar kavurma sürecini gerçekleştiriyoruz.
- Kavurma işini gerçekleştirdikten sonra üzerine salça, ketçap ve baharatlarımı koyup güzelcene karıştırıyoruz.
- Yıkayıp süzülen siyah fasülyelerimizi,düdüklü tenceremize ek edip, tavuk suyumuzu da ekledikten sonra bir tıp yaklaşık 3 dakika daha kavurma sürecini yapıyoruz.
- Daha sonra üzerine iki parmak geçecek kadar içme suyu ek edip, düdüklü tenceremizi kapatıp ortalama 25 dakika pişiriyoruz.
- Sıcak bir formda servis yapıyoruz isterseniz soğuksa yiyebilirsiniz tarih büsbütün size kalmış.Ağız tadıyla yeme dileğiyle 💕💕💕.
Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








