Zeytinyağlı Semizotu
Zeytinyağlı Semizotu Tanımı İçin Malzemeler
- 3 demet semizotu
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı (dilersen arttırabilirsin)
- 1 yemek kaşığı pirinç (bulgur da olur)
- 1 adet domates (rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarın kırmızı biber
- Tuz
- ½ çay bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Semizotu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Semizotunu ayıkla ve yıkayın, köklerini kesin, yapraklı kısımlarıyla birlikte doğrayın (çok minik değil).
- Soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağında pembeleştirin.
- Sarımsağı da eklemek istersen, doğrayıp onu da kavurun.
- Kırmızı biberi de julyen doğrayıp ekleyelim.
- Domates rendesi ve salçayı ekle, 1-2 dakika kavurun.
- Yıkanmış pirinçi ek edin.
- Ardından semizotunu ekleyin. Karıştırın ve tuzunu ayarlayın.
- Yarım çay bardağı sıcak suyu dökün.
- Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Pirinç yumuşayınca altını kapatın. Ilıyınca zeytinyağı gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun. 🌷.
Zeytinyağlı Semizotu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















