Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı

Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuskus
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 küçük çay bardağı taze bezelye
  • 2 su bardağı su
  • 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Arzuya nazaran;

  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • 1 tutam ince kıyılmış taze nane

Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye bezelyeyi koyalım, üzerine kabuğu soyulmuş havucu patatesi minik kup doğrayalım. Bezelyenin üzerine koyalım. Hepsi birlikte orta ateşte 20 dk haşlayıp, süzelim.
  2. Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım. Haşlanmış zerzevatları ekleyip karıştıralım. Suyunu dökelim su düzgünce fokurdayıncaya içine kuşkusu döküp karıştıralım. Tuz, baharatları serpelim karıştıralım.
  3. Tekrar fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  4. 10 dk demledikten sonra servis yapalım. Üzerine dileğe yeşillikleri koyabilirsiniz.

Not:Arzuya nazaran ölçüyü artırabilirsiniz.

Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföylü Atıştırmalık
3 Çikolatalı Kurabiye (Hesaplı Triple Coholate Cookies)
Ezogelin Çorbası Tarifi
Spirulemon
Soslu Dana Eti
Cafe Tatlısı
Hdabla | © 2025 |