Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma

Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı (200ml) pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak
  • Pul biber
  • Kuru nane
  • Limon tozu
  • Domates salçası
  • Zeytinyağı

Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhaba arkadaşlar birinci başta küçük bir tencereye su ekliyoruz, suyu kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine yaprakları ekliyoruz.
  3. Başka bir tencerede kuru dolmaları üstüne su ekleyerek 2-3 dk kaynatıyoruz.
  4. Pirinç ve bulgurlarımızı güzelce yıkıyoruz ,sebzeleri doğrayıp, pirinç ve bulgura ekliyoruz, tüm materyalleri güzelce harmanlıyoruz.
  5. Ve en son sarmalarımızı sarıp dolmalarımız doldurduktan sonra güzelce tencereye diziyoruz.
  6. Üstünü su geçecek kadar ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz afiyet olsun ☺️.

Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şalgamlı Şehriye Salatası
Sebzeli Tavuk Yemeği
Havuçlu Dereotlu Poğaça
Mercimek Köftesi
Yoğurtlu Pazı Mezesi
Patates Köftesi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet