Zeytinyağlı Sarma
Zeytinyağlı Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Üzüm yaprağı (60 adet)
- Boyutuna nazaran 3 tane soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı nane
- Maydanoz
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
Üzeri için;
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
- Üzerini geçene kadar su
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayalım.
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağını döküp soğanları pembeleşinceye kadar pişir.
- Üzerine 2 su bardağı yıkanmış pirinçi dök, tuz ekle.
- Nane ekle biraz karıştırdıktan sonra maydanoz ekle.
- Sarmaya başlayabilirsin. Tencerenin tabanına yaprakları koy iki çatalda olabilir yapışmaması için..
- Sardıktan sonra üstünü yaprakla ört.
- Üzeri geçene kadar su dök pişir. Pişince 1 çay bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı dök.
Not:maydanoz yoksa sorun yok.
Zeytinyağlı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









