Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Enginarı Sevdiren Tarif)
Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Enginarı Sevdiren Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet enginar
- 150 şer gram bezelye, havuç, patates (500 gram garnitür konservesi)
- 1 orta uzunluk soğan
- 1/2 (yarım) adet domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 orta uzunluk limon
- 1 adet portakal
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Enginarı Sevdiren Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ister küçük doğrayın isterseniz de rondodan geçirin. Ben rondodan geçirdim.
- Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını koyarak soğanları biraz kavurun.
- Garnitür kullanmayacaksanız patates ve havucu küp küp doğrayıp bezelye ile ekleyelim ya da garnitür konservesini ekleyelim.
- Yarım domatesi de kabuğunu soyup küp küp doğrayıp ekleyelim. Tuzu ekleyelim.
- Sosu için bir orta-küçük limonun ve portakalın suyunu çıkaralım. Yarım çay bardağı zeytinyağını da ekleyelim.
- Enginarları ben evvelden soyup limon suyunda tutmuştum. İsterseniz konserve kullanabilirsiniz.
- Enginarları çıkarınca limon ve portakal ile dışını içini ovalayın tadını alıp kararmasını önlemek için.
- Enginarları bezelyelerin üzerine çukur kısmı içe bakacak formda koyup ve sosu üstüne dökelim. (ben su eklemedim ancak sosunuz az olduysa yarım bardak su da ekleyebilirsiniz. ).
- 25-30 dk orta ateşte denetimli formda pişirelim.
- Kapağı da kapalı olsun. Ben son 5 dk enginarı çevirip bezelyeleri ortasına koyup da bir pişiriyorum.
- Soğuyunca afiyetle yiyebilirsiniz.
- İsterseniz üstüne dereotu da ekleyebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Zeytinyağlı Portakallı Enginar (Enginarı Sevdiren Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







