Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet orta uzunluk pırasa
  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 fincan pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaların yaprak kısımlarını kestikten sonra sirkeli suyla güzelce yıkadım ve orta kalınlıkta doğrayıp, havucu ortadan ikiye ayırıp, patatesleri ise küp küp doğradım.
  2. Zeytinyağı koyduğum tencereme öncelikle patates ve havucu alıp kavurdum.
  3. Daha sonra pırasaları ekleyip solana kadar kavurmaya devam ettim.
  4. Salçayı ekleyip bi cins daha kavurdum ve yıkadığım pirinçi ek ettim.
  5. Kaynar suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip sebzelerim kıvam alana kadar pişirdim.
  6. Kendim pırasa yemeğini sulu sevdiğim için üzerini 4- 5 parmak geçecek kadar su ekledim.
  7. Yarım saat 40 dakika dinlendirdikten sonra servis yaptım. 🌿✨️🙏🏻🌺

Pırasa içerisinde potasyum, kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum, âlâ bir diyet lifi, b6 vitamini, a vitamini, c vitamini, k vitamini ve âlâ bir folat kaynağı bulundurur. Bu özelliklerinden ötürü bağışıklık sistemi için epey kıymetlidir.

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Atom Çörekler
Kokanta Usulü Karalahana Turşusu
Misafir-Komşu-Çay Saati
Muzlu Fit Kurabiye
Haydari
Ağızda Dağılan Cevizli Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2024 |