Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet orta uzunluk pırasa
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 fincan pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaların yaprak kısımlarını kestikten sonra sirkeli suyla güzelce yıkadım ve orta kalınlıkta doğrayıp, havucu ortadan ikiye ayırıp, patatesleri ise küp küp doğradım.
- Zeytinyağı koyduğum tencereme öncelikle patates ve havucu alıp kavurdum.
- Daha sonra pırasaları ekleyip solana kadar kavurmaya devam ettim.
- Salçayı ekleyip bi cins daha kavurdum ve yıkadığım pirinçi ek ettim.
- Kaynar suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip sebzelerim kıvam alana kadar pişirdim.
- Kendim pırasa yemeğini sulu sevdiğim için üzerini 4- 5 parmak geçecek kadar su ekledim.
- Yarım saat 40 dakika dinlendirdikten sonra servis yaptım. 🌿✨️🙏🏻🌺
Pırasa içerisinde potasyum, kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum, âlâ bir diyet lifi, b6 vitamini, a vitamini, c vitamini, k vitamini ve âlâ bir folat kaynağı bulundurur. Bu özelliklerinden ötürü bağışıklık sistemi için epey kıymetlidir.
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








