Zeytinyağlı Pırasa
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet pırasa
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı basmati pirinçi
- 1 büyük domates
- Yarım limon
- Pul biber
- Tuz (miktarı ağız tadına göre)
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasaları doğrayıp karbonatlı suda 5 dakika bekletiyoruz.
- Bolca durulayıp çamurundan arındırıyoruz.
- Havuçları tıpkı biçimde temizleyip soyuyoruz halka halka doğrayıp tencereye koyuyoruz.
- Zeytinyağı ve pirinçimizi yıkamadan ekleyip kavuruyoruz.
- Suyu süzülen pırasalarımızı ekleyip soteliyoruz.
- Baharatlarımızı ekliyoruz.
- Soyulup doğranmış domatesi ekleyip bir mühlet kendi suyunda pişiriyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı kaynar su döküp yumuşatıyoruz.
- Limon suyunu ekleyip ocağı kapatıyoruz.
- Servise alarak ılıtıyoruz.Afiyetle tüketiyoruz.
Zeytinyağlı Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







