Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği
Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuru barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet yeşil köy biber
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 çay kaşığı karabiber tuz toz tatlı biber toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytin yağı.
- 3 su bardağı su
Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Akşamdan barbunyayı ılık su ile tencereye ıslayalım, sonraki gün sabah haşlayalım ,yıkayıp süzelim.
- Tencereye yağı koyalım, yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım, salçayı ek edip karıştıralım.
- Kabuğu soyup ince halka doğranmış havucu ek edelim, kabuğu soyup küçük doğranmış patates ekleyip karıştıralım, biberi çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ekleyip karıştıralım, tuz, baharatı serpip karıştıralım ,suyu dökelim .
- Fokurdayınca barbunyayı ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kısalım ,kısık ateşte denetim ederek 45_50 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







