Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği

Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru barbunya
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil köy biber
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı karabiber tuz toz tatlı biber toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 küçük uzunluk türk kahve fincanı zeytin yağı.
  • 3 su bardağı su

Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan barbunyayı ılık su ile tencereye ıslayalım, sonraki gün sabah haşlayalım ,yıkayıp süzelim.
  2. Tencereye yağı koyalım, yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım, salçayı ek edip karıştıralım.
  3. Kabuğu soyup ince halka doğranmış havucu ek edelim, kabuğu soyup küçük doğranmış patates ekleyip karıştıralım, biberi çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ekleyip karıştıralım, tuz, baharatı serpip karıştıralım ,suyu dökelim .
  4. Fokurdayınca barbunyayı ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kısalım ,kısık ateşte denetim ederek 45_50 dk pişirelim. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Börek Tadında Kabak Graten
Cennet Çorbası
Tuzlu Kurabiye
Yağlı Pide ( Çanakkale Usulü)
Sulu Köfte
Malatya Geleli Kebabı
Hdabla | © 2025 |