Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği

Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 adet orta uzunluk patates
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Barbunyalar üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır.
  2. Barbunyaları haşlarken çok eritmeyin.
  3. Tencereye zeytinyağı,kuru soğan ve sarımsak koyup kavurun.
  4. Salça ve toz biberi ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. Ardından kabukları soyulmuş küp küp doğranmış patatesi ekleyin biraz kavurun üzerine haşlanmış barbunyayı ek edin.
  6. Son olarak tuzunu,şekerini ve üzerini geçecek biçimde sıcak suyunu ek edin ve kaynamaya bırakın.
  7. Kaynayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin patatesler pişince ocağı kapatın afiyet olsun….

Zeytinyağlı Patatesli Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Bagel
Orman Meyveli Rulo Pasta
Yağ Çekmeyen, Puf Puf Kabaran Pişi Tarifi
Kaymaklım / Padişah Yastığı
Etli Sebzeli Taco Tarifi (Videolu)
Tako Dürüm
Hdabla | © 2025 |