Zeytinyağlı Pancar

Zeytinyağlı Pancar Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük kırmızı pancar
- 2 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 3-5 diş sarımsak
- 6-8 adet tane karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
Üzeri için;
- Dereotu
Yanında yemek için;
- Süzme yoğurt
Zeytinyağlı Pancar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yarım ay biçiminde doğranır.
- Sarımsaklar soyulur.
- Kapya biber ince şeritler halinde doğranır.
- Pancarlar ince halkalar halinde çok büyük kısımlar yarım ay biçiminde kesilir.
- Tencereye zeytinyağı konulur.
- Önce soğan ve sarımsak daha sonra biberler eklenir. Biraz kavrulur.
- Tane karabiber pancar ve tuz eklenir.
- Arada karıştırılarak pişirilmeye başlanır.
- Beş dakika kavrulduktan sonra kaynar su eklenir. ( 1 su bardağı kadar)
- Pancarlar yumuşayıncaya kadar ortada gerekirse su ek ederek kısık ateşte pişirilir.
- Altı kapatıldıktan sonra biraz soğutulur.
- Ilık olarak üzerine dereotu ve yanında süzme yoğurt ile servis edilir.
Zeytinyağlı Pancar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
