Zeytinyağlı Nefis Lahana Sarması ( Maraş Usulü)

Zeytinyağlı Nefis Lahana Sarması ( Maraş Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk beyaz lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 2 adet büyük uzunluk soğan (rondodan geçirilmiş)
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam doğranmış maydanoz
  • 1 tutam doğranmış dereotu isteğe göre
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı reyhan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeterince sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Nefis Lahana Sarması ( Maraş Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahananın kök kısmı kesilerek çıkartılır. Yaprakları bütün olarak ayıralım, lahana yaprakları yumuşayıncaya kadar haşlayalım (yaklaşık 2-3 dakika) haşlanan yapraklar süzgece alalım.
  2. İç harcımız için, uygun bir karıştırma kabına pirinç, soğan, salça, maydanoz, zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve baharatlarımızı alınarak yeterlice karıştırılalım.
  3. Tencerenin alt kısmına yaprakların orta sert kısımlarındaki kesilerek alalım ve artan lahana modüllerinden bir ölçü serilip üzerine sarmalar dizelim tabanına tutma olayını engellemek için.
  4. Sert kısımları hariçinde yaprakların uygun boyutlarda keselim. Yapraklara gereğince iç harcı ( bir çay kaşığı kadar) koyarak saralım.
  5. Sosu için, uygun bir kapta 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak suda eritilir.
  6. Hazırladığımız sosumuzu sarmaların üzerine dökülelim. Tencereye, sarmaların üzerini kapatacak kadar sıcak su ve 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyelim.
  7. Kaynarken sarmalarımızın dağılmaması için sarma taşı koyalım. Hazırladığımız sosumuzu sarmaların üzerine dökülelim. Tencereye, sarmaların üzerini kapatacak kadar sıcak su ve 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyelim. Koyalım ve tencerenin kapağı kapatılalım.
  8. Ocağan orta kısmında kaynamaya bırakalım kaynayamaya başlayınca da kısık ateşe alalım pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim(yaklaşık 45 dakika) afiyet olsun. 😋.

Zeytinyağlı Nefis Lahana Sarması ( Maraş Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Fit Tiramisu (Dilimi 90 Kalori)
Patlıcan Kebabı
Mozaik Pasta
Zeytinyağlı Fasulye
Fırında Ispanaklı Patates (Videolu)
Yulaf Bazlama (Diyet İçin Harika)
Hdabla | © 2025 |