Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği

Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su

Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Akşamdan kuru börülceyi yıkayalım tencereye koyalım. Üzerine geçecek kadar su koyalım ıslayalım. Sonraki gün haşlayalım, suyunu süzelim.
  2. Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı koyalım bir dk kavuralım, sonra salçaları katip karıştıralım, suyunu dökelim.
  3. Su fokurdayıncaya içine haşladığımız börülce ekleyip karıştıralım. Tuz, baharat serpelim karıştıralım fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Kısık ateşte denetim ederek börülce yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Not:Börülce haşlanırken pişmezse yarım çay kaşığı karbonat ek edip karıştıralım çabuk haşlanır yahut düdüklü tencerede başlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Mantılı Salata ( Diyet Akşam Yemeği )
Elmalı Soslu Kek
Fırında Tavuk Kebap
Pişmaniye Kurabiye
Hem Kolay Hem Lezzetli Patatesli Milföy Mantısı
Bonibonlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |