Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet kuru biber
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
- Kimyon
- Kuru nane
- Yarım limon suyu
Üzeri için;
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı dolusu kuru nane
- 1 çay kaşığı dolusu pul biber
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru biberler uygun bir tencereye alınır.
- Üzerini kapatacak halde sıcak su konur.
- Ocağa alınır 15 dk kaynatılır.
- Diğer tarafta iç harcı için; Pirinçler yıkanır uygun bir tavaya alınır.
- Üzerine ince kıyım soğan ,sarımsak konulur.
- Salça limon suyu ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
- Yarım çay bardağı su ile suyu çekilene kadar çok az pişirilir.Soğumaya bırakılır.
- Biberlerin içi tek tek soğuyan harç ile doldurulur.
- Tamamen dolmamasına üzerinden biraz boşluk kalmasına dikkat edilir.
- Bütün biberler dolduktan sonra iki çay bardağı su ile uygun bir tencerede kaynayana kadar açık sonrasında kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir.
- Tencerenin tabanına bir adet domates halka halinde doğranması tavsiye edilir.
- Piştikten sonra üzeri için; 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır.
- Kuru nane ve pul biber atılır.
- Yanan yağ dolmaların üzerinde gezdirilir.
Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











