Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru biber
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
  • Kimyon
  • Kuru nane
  • Yarım limon suyu

Üzeri için;

  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı dolusu kuru nane
  • 1 çay kaşığı dolusu pul biber

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru biberler uygun bir tencereye alınır.
  2. Üzerini kapatacak halde sıcak su konur.
  3. Ocağa alınır 15 dk kaynatılır.
  4. Diğer tarafta iç harcı için; Pirinçler yıkanır uygun bir tavaya alınır.
  5. Üzerine ince kıyım soğan ,sarımsak konulur.
  6. Salça limon suyu ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  7. Yarım çay bardağı su ile suyu çekilene kadar çok az pişirilir.Soğumaya bırakılır.
  8. Biberlerin içi tek tek soğuyan harç ile doldurulur.
  9. Tamamen dolmamasına üzerinden biraz boşluk kalmasına dikkat edilir.
  10. Bütün biberler dolduktan sonra iki çay bardağı su ile uygun bir tencerede kaynayana kadar açık sonrasında kısık ateşte suyu çekilene kadar pişirilir.
  11. Tencerenin tabanına bir adet domates halka halinde doğranması tavsiye edilir.
  12. Piştikten sonra üzeri için; 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır.
  13. Kuru nane ve pul biber atılır.
  14. Yanan yağ dolmaların üzerinde gezdirilir.

Zeytinyağlı Kuru Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavurma Gerektirmeyen Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi (Videolu)
Muzlu Kek
Çıtır Çıtır Kuş Yuvası
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Lezzetli Anne Barbunyası
Kolay Muzlu Rulo
Hdabla | © 2025 |