Zeytinyağlı Kırmızı Biber Turşusu

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg kırmızı biber (salçalık olmasın)
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı sirke (tercihen elma)
  • 1 büyük baş sarımsak
  • İri tuz (1 – 2 yemek kaşığı)
  • 1 bağ maydanoz

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı biberleri bıçak yardımı ile delip, fırına veriyoruz. Pişen biberleri bir poşete koyup 5 dk bekletiyoruz ki çabuk soyulsun.
  2. Soyduğunuz biberleri çok ufak olmayacak formda doğruyoruz.
  3. Büyük bir tencerede zeytinyağ, sirkeyi bir sefer kaynatıp üzerine biberleri ekliyoruz. Daha sonra tuzunu ve doğranmış sarımsağı da ekleyip, bir taşım kaynatıyoruz. Biberlerin erimemesine dikkat edelim. Bu süreç pişirme için değil birleştirme süreci olduğu için bir iki fokurdaması kâfi olacaktır.
  4. Son olarak doğranan maydanozu da ekleyip, altını kapatıyoruz.
  5. Temizleyip hazırladığımız şişelere sıcak sıcak doldurup kapağını sıkıca kapatıp aykırı çeviriyoruz. Kışın balık, et ve çorba yanlarına hamur işi yemeklerine ziyadesiyle yakışıyor. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗.

Zeytinyağlı Kırmızı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tadı Damakta Kalan Zeytinyağlı Dolma
Pizza Tarifi (Part2)
Karabuğday Ve Mısır Unlu Poğaça
Narlı Çikolata Topları
Pankek
Köfteli Patlıcan
Hdabla | © 2025 |