Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 orta uzunluk kabak
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tane yeşil biber
- Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağımızı tavaya alıp biberi soğanı, sarımsağı küçük doğrayıp biraz öldükten sonra domatesi ekleyip ağzını kapatalım.
- Daha sonra salçayı, baharatları ekleyip karıştıralım.
- Kabakları doğrayıp tencereye koyalım, pirinci de üzerine koyup üzerine kadar su koyup ağzını kapatıp pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine dereotu doğrayabilirsiniz.
Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










