Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus
Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biberyarım kilo ıspanak (veya 1 paket ıspanak_ben 450 grlık paket olarak kullandım)
- 1 çay bardağı kuskus (arpa şehriye de olur)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine 1 çay bardağı kadar su alıp haşlamaya bırakıyoruz.
- Soğanlarımız hafif yumuşayınca içine doğradığımız yeşil biberimizi ve doğranmış sarımsağı ekliyoruz. Üçünü birlikte yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Ardından doğradığımız domates ve salçamızı ekleyip karıştırıyoruz.
- Salçanın çiğ kokusu çıkınca kuskusu ve suyu ekliyoruz.
- Kuskuslar yumuşayınca haşlanmış nohutu ekliyoruz. Ben hazır pakette satılanlardan ekledim.
- Yemeğimizi kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kuskus ve nohutun yumuşaklığına nazaran ıspanağımızı ekliyoruz. Ben dondrurulmuş ıspanak kullandığım için yemek büsbütün pişince ekledim. Ispanağı ekledikten sonra bir taşım daha kaynattım.
- Ymeğimiz büsbütün pişince zeytinyağını da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
- Sıcak yahut soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Ispanaklı Kuskus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















