Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk

Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg baget tavuk
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı su (hafif sulandırılmak için)

Üzeri için sos;

  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak

Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları hoş bir formda yıkayalım, süzüldükten sonra üzerine tuz serpelim, 15- 20 dk kadar bekletelim.
  2. Bütün baharatları salçayı ve yoğurdu bir kasede karıştıralım ,sonrasında zeytinyağı ve suyla karıştırıp tavuklarla harmanlayalım.
  3. 2-3 saat buzdolabında bekletelim (geceden bekletilse daha güzel).
  4. Sos için domatesleri ve sarımsağı rendeleyelim.
  5. Borcama tavukları dizelim üzerine sosu dökelim ve evvelden ısıtılmış 200 °c ye atalım piştikten sonra servis edelim afiyet olsun:).

Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Halkına Tavuk Sote
Tatar Böreği (El Yapımı Makarna)
Taze Erik Kompostosu
Pizza Tadında Kaşarlı Sucuklu Pide
Çilekli Pasta
Frambuazlı Trileçe
Hdabla | © 2025 |