Zeytinyağlı Fasulye
Zeytinyağlı Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze fasulye
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet küp şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyeyi ortalarından kıralım yıkayalım. Süzgece alıp süzdürelim.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alalım fasulyeleri ek edelim.
- Üzerine kabukları soyulmuş küp doğranmış domates, sarımsak, tuz, şeker, zeytinyağı, ekleyelim.
- Üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
- Ocağın orta gözüne alalım en kısık ateşte ağır ağır domatesin suyu ile pişirelim gerekirse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz oda sıcaklığına geldiğinde servis yapabilirsiniz bir gece buzdolabında dinlenirse çok daha lezzetli olur afiyet olsun.
Zeytinyağlı Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








