Zeytinyağlı Etli Nohut Yemeği
Zeytinyağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Zeytinyağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar haşlayın.
- Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı, tuzunu, toz biberi ek edip 2 dakika daha kavurun.
- Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ek ederek bir kaç kere karıştırın.
- Daha sonra üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup bir arada biraz daha (10-15 dakika kadar) kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz. Afiyet olsun….
Zeytinyağlı Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











