Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı (yarım çay bardağı +2 yemek kaşığı)
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limon suyu

Üzerine;

  • Kıyılmış dereotu

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsaklarıda küçük küçük doğrayalım.
  2. Tencereye zeytinyağını alalım soğan ve sarımsağı pembeleştirmeye başlayalım.
  3. Üzerine soyup doğradığımız havucu ve bezelyeyi ekleyelim, birkaç cins kavurmaya devam edelim.
  4. Enginarları istediğimiz biçimde doğrayalım ,tencereye alalım orta ara karıştırarak bir kaç dakika daha kavuralım.
  5. Üzerine üç su bardağı sıcak su ekleyelim, limon suyu bir çay kaşığı tuzu da ekleyip kaynamaya bırakalım.
  6. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım 30 dakika daha bu formda enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  7. Yarım saat kadar dinlendirelim. Karaciğer dostu zerzevat yemeğimiz hazır. İster ılık,ister soğuk servis yapalım afiyet olsun 🤤🙋‍♀️.

Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dolgulu Köfte
Beşamel Soslu Fırın Makarna
Keçi Bacağı (Pişi)
Tavuk Çöp Şiş
Limon Ve Ahududulu Cheesecake
Zeytinyağlı Yeşil Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |