Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet çanak enginar
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 10 yemek kaşığı zeytinyağı (yarım çay bardağı +2 yemek kaşığı)
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limon suyu
Üzerine;
- Kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsaklarıda küçük küçük doğrayalım.
- Tencereye zeytinyağını alalım soğan ve sarımsağı pembeleştirmeye başlayalım.
- Üzerine soyup doğradığımız havucu ve bezelyeyi ekleyelim, birkaç cins kavurmaya devam edelim.
- Enginarları istediğimiz biçimde doğrayalım ,tencereye alalım orta ara karıştırarak bir kaç dakika daha kavuralım.
- Üzerine üç su bardağı sıcak su ekleyelim, limon suyu bir çay kaşığı tuzu da ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım 30 dakika daha bu formda enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Yarım saat kadar dinlendirelim. Karaciğer dostu zerzevat yemeğimiz hazır. İster ılık,ister soğuk servis yapalım afiyet olsun 🤤🙋♀️.
Zeytinyağlı Enginar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










