Zeytinyağlı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta uzunluk beyaz soğan
  • 1 kase hazır garnitür
  • 7 adet konserve enginar
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Sosu için; yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Kıyılmış dereotu

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yemeklik doğradığınız soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Üzerine garnitürümüzü ek edelim 3 dakika daha karıştırarak kavuralım. Bir kaseye aldığımız zeytinyağı içine limon suyunu, un, tuz ve  şekeri karıştırarak sos hazırlayalım.
  3. Daha sonra enginarlarımızı çukur kısmı aşağıya bakacak biçimde tenceremize yerleştirelim bu halde alt üst ederek birkaç sefer çevirelim özdeşleşsin üzerine sosumuz ile sıcak suyu ekleyelim.
  4. Tencerenin kapağını kapatalım, kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 -30 dakika enginarlar pişene kadar pişirelim. Çatalla denetim edip pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
  5. Enginarlarımız piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. (enginarların pişme mühleti boyutuna nazaran değişiklik gösterebilir)
  6. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp enginarları garnitürle doldurup kalan garnitür etrafına alalım ek zeytinyağı gezdirelim ve kıyılmış dereotu ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Kek
Yumurtasız Fırın Sütlaç
Acıbadem Kurabiyesi
Karışık Meyveli Smoothie
Hindistan Cevizi Topları
Türk Kahveli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |