Zeytinyağlı Enginar Dolması
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta uzunluk beyaz soğan
- 1 kase hazır garnitür
- 7 adet konserve enginar
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Sosu için; yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Kıyılmış dereotu
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yemeklik doğradığınız soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım tencerede pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine garnitürümüzü ek edelim 3 dakika daha karıştırarak kavuralım. Bir kaseye aldığımız zeytinyağı içine limon suyunu, un, tuz ve şekeri karıştırarak sos hazırlayalım.
- Daha sonra enginarlarımızı çukur kısmı aşağıya bakacak biçimde tenceremize yerleştirelim bu halde alt üst ederek birkaç sefer çevirelim özdeşleşsin üzerine sosumuz ile sıcak suyu ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım, kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 -30 dakika enginarlar pişene kadar pişirelim. Çatalla denetim edip pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Enginarlarımız piştikten sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. (enginarların pişme mühleti boyutuna nazaran değişiklik gösterebilir)
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp enginarları garnitürle doldurup kalan garnitür etrafına alalım ek zeytinyağı gezdirelim ve kıyılmış dereotu ile süsleyelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








