Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük uzunluk enginar
  • 2 küçük uzunluk kuru soğan yahut 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 3 adet havuç (en küçük boy” bir adet büyük uzunlukta kullanabilirsiniz)
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 3 diş sarımsak(isteye göre)
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 fiske karabiber
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Bir tutam dereotu

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz. Yağımızı uygun bir tencereye alıyoruz soğanlarınıza ekliyoruz hafif kavuruyoruz.
  2. Minik minik doğradığımız havuçları soğanımıza ekliyoruz 3 dakika kadar kavuruyoruz.
  3. Bezelyemizi ekledikten sonra 5 dakika kadar kavurma sürecine orta ara karıştırarak devam ediyoruz.
  4. Enginarı tencereye alıyoruz 3 diş sarımsağı tam orta kısmına koyup tuzunu ekliyoruz.
  5. Üzerine 2,5 su bardağı suyumuzu ekliyoruz ,kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
  6. Son olarak küp küp doğradığımız patateslerimizi ekleyip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten sonra dinlenmeye alıyoruz hafif ılıdıktan sonra enginarlarınızı karşıt çevirip iç harcımızı dolduruyoruz .
  8. Üzerine doğranmış dereotu ekliyoruz. Servisi hazır afiyet olsun. 🤗.

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek
Tavuk Sulu Arpa Şehriye Çorbası
Çaylı Nescafeli Tarçınlı Kurabiye
Soslu Noodle
Kendi Sosunla Pişen Kek
Bol Soslu Browni Kek
Hdabla | © 2025 |