Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk enginar
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam karabiber
- Çeyrek limonun suyu
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz fazla büyük olmasın. Enginarları küp küp doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını koyup sarımsakları soğanı enginarı ek edip tuzunuda atıp, soğanlar pişene kadar kısık ateşte kavurun.
- Soğanlar olduğunda üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin limonunu katın suyunu çekene kadar kısık ateşte denetimli olarak pişirin.
- Ocağı kapaman evvel karabiberi atıp karıştırın ve ocağı kapatın. Zeytinyağlı enginar hazır. Soğuduğunda servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











