Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 kase bezelye
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) limon suyu (isteğe bağlı )

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan küp küp doğranır ve tencerede zeytinyağı ile biraz kavrulur.
  2. Küp küp doğradığımız havuç ve patates de ek edililerek biraz daha kavrulur.
  3. Bezelye, enginar, su,tuz ve şeker de ek edilir. (isteğe nazaran limon suyu da ek edilebilir. ).
  4. Kaynamaya başlayınca sebzeler güzelce pişene kadar kısık ateşte 40 dk kadar pişirilir.
  5. Ilık yahut soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Garnitürlü Salata (Çok Kolay Lezzetli)
Meksika Fasülyesi Salatası
Burrata Peynirli Salata
Bursa Süt Helvası Tarifi
Çilekli Cheescake Topları
Avakadoyu Bir De Böyle Deneyin
Hdabla | © 2025 |