Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet enginar
  • 1 kase bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım limon
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su
  • Bir tutam dereotu

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarları yıkayıp yarım limonla her tarafını ovalayalım, iri iri dişimleyelim, soğanı ufak yemeklik doğrayıp, tencerede zeytinyağını koyup üzerine kuru soğanları ve sarımsağı kavuralım.
  2. Ardından enginarları ekleyelim, bezelyeleri ekleyip çeyrek limon suyunu sıkalım, tuzunu ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su dökelim ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  3. İsteğe nazaran dereotunun bir kısmını bu kademede ekleyip kalan kısmıda yemeğiniz soğuduktan sonra üzerini süslemek için serpebilirsiniz.
  4. Ben düdüklü tencerede 10 dakikada pişirdim, olağan tencerede 30-35 dakika kadar sürebilir.
  5. Pişen yemeği servis tabağına alıp ılıdıktan sonra üzerini dereotu minik doğrayıp süsleyebilirsiniz, ve ılık iken biraz daha üzerine zeytinyağa gezdirirseniz lezzeti artacaktır, soğuyunca servis edebilirsiniz, afiyetle:).

Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kek Tarifim
Venedik Poğaça
10 Dakikada Hazırlayabileceğiniz Balon Pişi
Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Pahalı Olan)
Serinletici Karpuz Smoothie
İncirli Atom Kurabiye
Hdabla | © 2025 |