Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet enginar
- 1 kase bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım limon
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- Bir tutam dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarları yıkayıp yarım limonla her tarafını ovalayalım, iri iri dişimleyelim, soğanı ufak yemeklik doğrayıp, tencerede zeytinyağını koyup üzerine kuru soğanları ve sarımsağı kavuralım.
- Ardından enginarları ekleyelim, bezelyeleri ekleyip çeyrek limon suyunu sıkalım, tuzunu ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su dökelim ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- İsteğe nazaran dereotunun bir kısmını bu kademede ekleyip kalan kısmıda yemeğiniz soğuduktan sonra üzerini süslemek için serpebilirsiniz.
- Ben düdüklü tencerede 10 dakikada pişirdim, olağan tencerede 30-35 dakika kadar sürebilir.
- Pişen yemeği servis tabağına alıp ılıdıktan sonra üzerini dereotu minik doğrayıp süsleyebilirsiniz, ve ılık iken biraz daha üzerine zeytinyağa gezdirirseniz lezzeti artacaktır, soğuyunca servis edebilirsiniz, afiyetle:).
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



