Zeytinyağlı Ekşili Kabak
Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 adet orta uzunluk kabak
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) konserve domates
- 1su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı kaynamış ekşi
- Zeytinyağ
- Kuru nane
Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta uzunluk kabaklarımızı ortadan ikiye bölüp elma dilimi formunda doğruyoruz.
- Piyaz biçiminde doğradığımız soğanlarımızı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Üzerine ince ince doğradığımız sarımsaklarımıza ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
- Domates ve biber salçalarımızı ekleyip kokuları çıkana kadar kavuruyoruz.
- Konserve domatesimizi ekleyip bir taşım kaynatıyoruz (eğer ki sulu sulu yemek istiyorsanız içerisine bir su bardağı kadar su ekleyebilirsiniz ancak unutmayın ki kabak suyunu bırakacak).
- Bütün sosumuz özleştikten sonra kabaklarımızı ve haşlanmış nohutumuzu ekleyip tenceremizin ağzını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
- 20 dakika kadar pişirdikten sonra kuru nanemizi üzerine serpip altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- 5-10 dakika dinlendikten sonra servis etmeye hazır afiyet olsun.
Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












