Zeytinyağlı Ekşili Kabak

Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 2-3 adet orta uzunluk kabak
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) konserve domates
  • 1su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı kaynamış ekşi
  • Zeytinyağ
  • Kuru nane

Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta uzunluk kabaklarımızı ortadan ikiye bölüp elma dilimi formunda doğruyoruz.
  2. Piyaz biçiminde doğradığımız soğanlarımızı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine ince ince doğradığımız sarımsaklarımıza ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Domates ve biber salçalarımızı ekleyip kokuları çıkana kadar kavuruyoruz.
  5. Konserve domatesimizi ekleyip bir taşım kaynatıyoruz (eğer ki sulu sulu yemek istiyorsanız içerisine bir su bardağı kadar su ekleyebilirsiniz ancak unutmayın ki kabak suyunu bırakacak).
  6. Bütün sosumuz özleştikten sonra kabaklarımızı ve haşlanmış nohutumuzu ekleyip tenceremizin ağzını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
  7. 20 dakika kadar pişirdikten sonra kuru nanemizi üzerine serpip altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
  8. 5-10 dakika dinlendikten sonra servis etmeye hazır afiyet olsun.

Zeytinyağlı Ekşili Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Iced Cinnamon Dolce Latte
Artan Balıktan Balık Çorbası (Videolu)
Düğürcük Çorbası
Yunan Cacığı (Tzatzıkı)
Lagman
Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |