Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patlıcan
  • 3 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet orta uzunluk domates yahut domates suyu
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3-4 kol maydanoz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Zeytinyağ
  • Tuz

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcan parmak uzunluğunda kesilir ve tuzlu suda biraz bekletilir.
  2. Soğan piyazlık doğranır. Sarımsak ince ince doğranır.
  3. Domates küp küp doğranır.
  4. Zeytinyağı ile yağladığımız kapaklı bir tavaya sebzeler alınır. Su ve tuz da eklenir.
  5. Ocağa alınır ve kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca sebzeler düzgünce pişene kadar kısık ateşte pişirilir.
  6. Sebzeler pişince üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenir.
  7. Ilık yahut soğuk olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Az Malzemeli Kurabiye
Çilekli Mousse Pasta (İster Dondur İster Pasta Yap) (Videolu)
Köz Patlıcan Köz Biber Meze
Favoriniz Olacak İçi Çikolatalı Kadayıflı Midye Baklava
Lokanta Usulü Soğan Mezesi
Spoonful
Hdabla | © 2025 |