Zeytinyağlı Çanak Enginar
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet çanak enginar
- 1 su bardağı (200ml) taze bezelye
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet limon
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını tencereye koyalım. Soğanlarımızı ekleyelim. Soğanlar biraz kavrulsun.
- Bezelye, havuç ve patatesleri tencereye koyalım. 1 adet limonu sıkalım. Tuzumuzu da ekleyelim.
- Üzerine çanak enginarları karşıt çevirip, pişirmeye bırakalım.
- Pişen enginarları tabağa alıp, içine pişen harçtan koyalım.
- Üzerine dereotu koyalım. Servise hazır. Afiyet olsun. 🫛🧅🥔🥕🌸
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













