Zeytinyağlı Çanak Enginar

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet çanak enginar
  • 1 su bardağı (200ml) taze bezelye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet limon
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını tencereye koyalım. Soğanlarımızı ekleyelim. Soğanlar biraz kavrulsun.
  2. Bezelye, havuç ve patatesleri tencereye koyalım. 1 adet limonu sıkalım. Tuzumuzu da ekleyelim.
  3. Üzerine çanak enginarları karşıt çevirip, pişirmeye bırakalım.
  4. Pişen enginarları tabağa alıp, içine pişen harçtan koyalım.
  5. Üzerine dereotu koyalım. Servise hazır. Afiyet olsun. 🫛🧅🥔🥕🌸

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Diyet Kek (Şekersiz)
Sabah Kahvaltılarının Vazgecilmezi Yumuşacık Pankekler
Kurabiyeli Dondurma
Oklava Kullanmadan Somun Pide Tarifi
Ekşi Krema Pastası
Pratik Unlu İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |