Zeytinyağlı Çanak Enginar

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet enginar
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 küçük havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 kase bezelye
  • 1 limon suyu
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • Göz kararı yeteri kadar tuz
  • 1 su bardağı su (enginarların üzerine çıkacak kadar)
  • İnce kıyılmış dereotu (üzeri için)

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye zeytinyağını alalım, küp doğranmış soğanı ek edip kavurmaya başlayalım.
  2. Küçük küpler halinde doğradığımız havuçları da ekleyip soğanla birlikte kavurmaya devam edelim.
  3. Limonlu suda beklettiğimiz enginarları ağzı kısmı aşağı gelecek formda yerleştirelim. (kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz).
  4. Limon suyunu, şekeri, tuzu ve suyu ekleyelim, kısık ateşte pişmeye bırakalım. (limon suyunun içine biraz zeytinyağı ekleyip karıştırdım zira zeytinyağı enginara çok yakışıyor bol olmasının bir ziyanı yok).
  5. Ara orta çatalla denetim edelim ve yumuşamaya yakın bezelyemizi de ek edip 5-10 dakika daha pişirip ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
  6. Servis tabağına alıp, çanakların içini garnitürle dolduralım ve tencerenin tabanındaki limonlu zeytinyağlı sosundan çanakların üzerine gezdirelim.
  7. Servisten evvel üzerine kıyılmış dereotu serpelim ve afiyetle tüketelim. 🌹.

Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orjinal Maraş Çöreği
Süzme Saray Aşuresi
Tavuklu Taco
Yazın Enfes Tadı Karpuz Suyu
Ocakta Biber Közleme Ve Zeytinyağında Saklama
Profiterol Tarifi
Hdabla | © 2025 |