Zeytinyağlı Çanak Enginar
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet enginar
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 küçük havuç
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 kase bezelye
- 1 limon suyu
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- Göz kararı yeteri kadar tuz
- 1 su bardağı su (enginarların üzerine çıkacak kadar)
- İnce kıyılmış dereotu (üzeri için)
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını alalım, küp doğranmış soğanı ek edip kavurmaya başlayalım.
- Küçük küpler halinde doğradığımız havuçları da ekleyip soğanla birlikte kavurmaya devam edelim.
- Limonlu suda beklettiğimiz enginarları ağzı kısmı aşağı gelecek formda yerleştirelim. (kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz).
- Limon suyunu, şekeri, tuzu ve suyu ekleyelim, kısık ateşte pişmeye bırakalım. (limon suyunun içine biraz zeytinyağı ekleyip karıştırdım zira zeytinyağı enginara çok yakışıyor bol olmasının bir ziyanı yok).
- Ara orta çatalla denetim edelim ve yumuşamaya yakın bezelyemizi de ek edip 5-10 dakika daha pişirip ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.
- Servis tabağına alıp, çanakların içini garnitürle dolduralım ve tencerenin tabanındaki limonlu zeytinyağlı sosundan çanakların üzerine gezdirelim.
- Servisten evvel üzerine kıyılmış dereotu serpelim ve afiyetle tüketelim. 🌹.
Zeytinyağlı Çanak Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















