Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği

Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil köy biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 Türk kahve fincan pilavlık bulgur
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber toz şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 3 su bardağı su

Üzerine:

  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • Maydanoz
  • Taze nane

Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları soymadan dörde keselim.
  2. İri küp doğrayalım, soğanı yemeklik doğrayalım.
  3. Biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
  4. Tencereye yağı koyalım, soğanı, salçayı, biberleri ek edip karıştıralım ,bir dk kısık ateşte kavuralım
  5. Yıkayıp süzgüye aldığımız kabakları ek edip karıştıralım.
  6. Tuz, baharatları serpelim karıştıralım.
  7. Yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım.
  8. Oda sıcaklığında suyunu ek edip karıştıralım.
  9. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  10. Kısık ateşte denetim ederek kabaklar lokum üzere pişene kadar pişirelim.
  11. Sonra ocağın altını kapatalım.
  12. Bir çay kaşığı daha kuru nane serpip karıştıralım, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze nane serpelim karıştıralım, afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıcak Yulaf Kasesi
Dört Kaşık Çorbası
Evde Restoran Kalitesinde Steak Yap! | Sulu Ve Yumuşacık Tarifi
Fasulye Diblesi
Pırasalı Sebze Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın)
Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |