Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği
Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil köy biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 Türk kahve fincan pilavlık bulgur
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 3 su bardağı su
Üzerine:
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- Maydanoz
- Taze nane
Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları soymadan dörde keselim.
- İri küp doğrayalım, soğanı yemeklik doğrayalım.
- Biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
- Tencereye yağı koyalım, soğanı, salçayı, biberleri ek edip karıştıralım ,bir dk kısık ateşte kavuralım
- Yıkayıp süzgüye aldığımız kabakları ek edip karıştıralım.
- Tuz, baharatları serpelim karıştıralım.
- Yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım.
- Oda sıcaklığında suyunu ek edip karıştıralım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte denetim ederek kabaklar lokum üzere pişene kadar pişirelim.
- Sonra ocağın altını kapatalım.
- Bir çay kaşığı daha kuru nane serpip karıştıralım, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, taze nane serpelim karıştıralım, afiyet olsun.
Zeytinyağlı Bulgurlu Kabak Kalle Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







