Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 21 adet dolmalık biber
  • 1 adet iri domates (dolmanın üzerine koymak için)

İç pilav için;

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 6 adet büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su bardağı kaynar su

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Dolmaların 1/4 (çeyrek) üne gelecek biçimde kaynar su

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını bir tencereye alalım yemeklik ince ince doğradığımız soğanları ek ederek kavuralım.
  2. Soğanları kavururken yıkayıp kuruladığımız fıstığı da ekleyip kavuralım.
  3. İyicene kavrulduktan sonra yıkanmış nişastası çıkmış pirinçi ve yıkanmış kurulanmış kuş üzümlerini ekleyip kavuralım.
  4. Ardından tuz ,karabiber,kuru nane,yeni bahar,tarçın ve toz şekeri ekleyip yeterlice karıştırın.
  5. Suyunu ek edip pişirin ve demlenmeye bırakın.
  6. Dolmalık biberlerin saplı kısımlarını kesin ve iç çekirdeklerini çıkartın.
  7. Hazırladığımız iç pilavı biberlerin içlerine dolduralım.
  8. Domatesi kalın olacak formda doğrayalım ve doldurduğumuz biberlerin ağız kısımlarına yerleştirelim.
  9. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı gezdirin ve dolmaların 1/4 ine kadar su ek edip orta ateşte 30 dakika pişirin.
  10. Dolmalarımızı pişince tencerede soğutup servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🥰.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kornişon Turşusu
Islak Kek
Mantı
Beşamel Soslu Tavuklu Patates Çanağı
Arpa Şehriyeli Pilav
Piyaz (Videolu)
Hdabla | © 2025 |