Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dolmalık biber
- 3 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- 1 tatlı kaşığı yedi bahar
- Sumak
- Karabiber
- Nane
- Birkaç tane limon tuzu
- Sıvı yağ
- Zeytinyağı
- Pirinçi kavururken 1 çay bardağı su
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç materyalini kavurarak işe başlıyoruz.
- Soğanları küçük küçük yemeklik olarak doğruyoruz ,sıvı yağla kavuruyoruz, soğanlar öldükten sonra salçaları katıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Baharatları katıp pirinçini ekliyoruz ,biraz daha kavurup yeterlice birbirine harmanladıktan sonra bir çay bardağı suyu koyup suyu çekene kadar kısık ateşte demliyoruz.
- Bu ortada zeytinyağı gezdirip pirinç demlenmeye bırakıp biberleri hazırlıyoruz .
- Resimde görüldüğü üzere baş kısmından kesip içini boşaltıyoruz bu türlü daha şık bir imaj oluyor içlerini doldurduktan sonra tencereye dizin.
- Üzerine 2 bardak sıcak su ve zeytinyağı gezdirip pişmeye bırakıyoruz, yaklaşık yarım saat 40 dakikada pişiyor.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






