Zeytinyağlı Biber Dolması
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç (yıkanmış)
- 3 adet kuru soğan (ince ince doğranmış)
- 3 adet domates (küçük küçük doğranmış, kabukları kapakta kullanılacak)
- Bir tutam maydanoz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı sumak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 litre kaynamış su
- 1 limon (yarısı küçük doğranıp üste konulcak yarısının suyu kullanılacak)
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biber yıkanır içi dikkatlice oyulur (biber oyucu ile yoksa tatlı kaşığı yardımıyla ya da elle).
- Doğranmış soğan, domates, maydanoz, yıkanmış pirinç, baharatlar, salça, zeytinyağı hepsini kaba koy güzelce karıştır.
- Harcı biberlerin içine doldur (tepeleme değil az boşluk kalsın) tencereye dik olacak halde dizin.
- Domatesle biberlere kapak yapın.
- Maydanoz saplarını üzerine koyun.
- Üzerine ufak doğranmış limonları kabukları ile koyun. Başka yarısının suyunu gezdirin.
- Tuz, zeytinyağı ekle üzerinde gezdirin.
- Dolma taşı ekleyip koyun biberlerin üzerine yoksa tabak da olur ve tencerenin kapağını kapatın 1 saat kısık ateşte pişirin.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








