Zeytinyağlı, Bezelyeli, Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı

Zeytinyağlı, Bezelyeli, Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı taze bezelye
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Zeytinyağlı, Bezelyeli, Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havucu ikiye üçe bölelim ,bezelyeyi tencereye koyalım. İkisi birlikte 15dk pişirelim ,sonra soğuk sudan geçirip, süzgüye alalım.
- Havucun kabuğu soyalım ,küçük küp doğrayıp tencereye yağı koyalım ,yemeklik doğranmış soğanı koyalım, bir dk kavuralım. Sonra beş dk ılık suda bekletip, yıkayıp süzdüğümüz pirinci ekleyelim, bir dk kısık ateşte kavuralım sıcak suyu dökelim.
- Bezelyeyi havucu katıp karıştıralım. Tuz, baharat serpelim tekrar karıştıralım. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ocağın altını kapatalım. Üzerine havlu kağıt serelim, demlensin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı, Bezelyeli, Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

