Zeytinyağlı Bezelye Yemeği
Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilogram ayıklanmış iç bezelye
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk domates ya da bir çay bardağı domates püresi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tepeleme kaya tuzu
- 1 çay kaşığı tepeleme toz şeker
Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeden hepsi güzelce yıkanır, soğan yemeklikten daha küçük doğranır .
- Havuç ve patates bezelyenin büyüklüğüne orantılı biçimde küp küp doğranır, domatesler de birebir formda küp küp doğranır.
- Tencerenin altı yakılır içine yağın yarısı tencerenin tabanını yağlayacak kadar dökülür, daha sonra doğramış olduğumuz soğan ek edilir ,toz şeker ilave edilir kısık ateşte karamelize olana kadar 2-3 dakika kavrulur.
- Daha sonra havuçlar patatesler ek edilir ocağın altı orta düzeydeki ateşe getirilir.
- 1-2 dakika bu halde kavrulur ,daha sonra bezelyeler ek edilir hepsi birlikte de birkaç dakika daha kavrulur .
- Daha sonra domatesler ek edilir ocağın altı tekrar kısılır.
- Sebzelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su eği yapılır, tuzu atılır ,karıştırılır kısık ateşte olağan tencerede 20 dakika pişirilir.
- Kalan zeytin yağı tencereye dökülür 2-3 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır en az 5 dakika birebir tencerede demlendirilir, daha sonra servis tenceresine alınır. Afiyet olsun 🥰.
Not; Düdüklü tencerede pişirecek isek düdük çıktıktan sonra tencerenin altı kısılarak 7 dakika pişirilir.
Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












