Zeytinyağlı Bezelye Yemeği

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilogram ayıklanmış iç bezelye
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet orta uzunluk domates ya da bir çay bardağı domates püresi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tepeleme kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı tepeleme toz şeker

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeden hepsi güzelce yıkanır, soğan yemeklikten daha küçük doğranır .
  2. Havuç ve patates bezelyenin büyüklüğüne orantılı biçimde küp küp doğranır, domatesler de birebir formda küp küp doğranır.
  3. Tencerenin altı yakılır içine yağın yarısı tencerenin tabanını yağlayacak kadar dökülür, daha sonra doğramış olduğumuz soğan ek edilir ,toz şeker ilave edilir kısık ateşte karamelize olana kadar 2-3 dakika kavrulur.
  4. Daha sonra havuçlar patatesler ek edilir ocağın altı orta düzeydeki ateşe getirilir.
  5. 1-2 dakika bu halde kavrulur ,daha sonra bezelyeler ek edilir hepsi birlikte de birkaç dakika daha kavrulur .
  6. Daha sonra domatesler ek edilir ocağın altı tekrar kısılır.
  7. Sebzelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su eği yapılır, tuzu atılır ,karıştırılır kısık ateşte olağan tencerede 20 dakika pişirilir.
  8. Kalan zeytin yağı tencereye dökülür 2-3 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır en az 5 dakika birebir tencerede demlendirilir, daha sonra servis tenceresine alınır. Afiyet olsun 🥰.

Not; Düdüklü tencerede pişirecek isek düdük çıktıktan sonra tencerenin altı kısılarak 7 dakika pişirilir.

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeni Gelin Davet Sofrası Tadında
Hazır Yufkadan Dışı Çıtır Kıymalı Börek
Tencerede Karnıbahar Yemeği
Pırasalı Havuçlu Gülen Yüzlü Kaşık Dökmesi (Çok Besleyici Harika Lezzet)
Penne Arabiata
Limonlu Çörek
Hdabla | © 2025 |