Zeytinyağlı Bezelye

Zeytinyağlı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram bezelye(konservede olabilir)
  • 350 gram piyazlık doğranmış soğan
  • 150 gram ince doğranmış kapya biber
  • 10 gram ince doğranmış taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 270 gram dereotu(yarısı üzerine)
  • 20 gram toz şeker
  • 8 gram tuz
  • 100 ml su
  • 90 ml zeytinyağı

Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağında toz şeker ve piyazlık doğranan soğan 10 dk kısık ateşte kavrulur.
  2. Kapya biber eklenir 10 dk daha kavrulur.
  3. İnce doğranan taze soğan ve ezilen sarımsaklar eklenir.2-3 dk daha kavrulur .
  4. Bezelye,tuz,su eklenerek kapağı kapatılır 30 dk pişirilir.
  5. suyunu biraz çekmesi için kapağı açılır 5 dk daha pişirilir.
  6. Ocaktan alınır dereotunun yarısı eklenir karıştırılır.
  7. Ilıyınca servis tabağına alınır kalan dereotu ile süslenir.

Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Fit Kurabiye ( Enfes Ve Hafif Tam Kıvamında )
Krem Şantili Yaş Pasta
Tartolet
Patatesli Ispanaklı Omlet (Çocuklarınız Bir Daha İsteyecek)
Yoğurt Çorbası
Fırında Kızartma
Hdabla | © 2025 |