Zeytinyağlı Bezelye
Zeytinyağlı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram bezelye(konservede olabilir)
- 350 gram piyazlık doğranmış soğan
- 150 gram ince doğranmış kapya biber
- 10 gram ince doğranmış taze soğan
- 2 diş sarımsak
- 270 gram dereotu(yarısı üzerine)
- 20 gram toz şeker
- 8 gram tuz
- 100 ml su
- 90 ml zeytinyağı
Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağında toz şeker ve piyazlık doğranan soğan 10 dk kısık ateşte kavrulur.
- Kapya biber eklenir 10 dk daha kavrulur.
- İnce doğranan taze soğan ve ezilen sarımsaklar eklenir.2-3 dk daha kavrulur .
- Bezelye,tuz,su eklenerek kapağı kapatılır 30 dk pişirilir.
- suyunu biraz çekmesi için kapağı açılır 5 dk daha pişirilir.
- Ocaktan alınır dereotunun yarısı eklenir karıştırılır.
- Ilıyınca servis tabağına alınır kalan dereotu ile süslenir.
Zeytinyağlı Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















