Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes )

Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze barbunya
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ

Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle taze barbunyamızı 10 dk kadar haşlayıp suyunu süzelim.
  2. Tenceremizin içine zeytinyağ ve soğanı koyarak kokusu çıkana kadar kavuralım. (bir tutam tuz atmayı unutmayalım) salçayı da içine katalım ve kavurmaya devam edelim.
  3. Biraz sıcak su ekleyerek soğanların biraz yumuşamasını sağlayalım.
  4. Havuç ve patatesi de içine koyalım ve biraz kapağını kapatıp pişirelim.
  5. En son barbunyaları ve baharatları da içine koyarak kısık ateşte 25-30 dk orta ara sıcak su ek ederek pişirelim.
  6. Piştikten sonra kapağı kapalı biraz dinlendirerek servis edelim.

Zeytinyağlı Barbunya ( Tam Mevsiminde Enfes ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Sebze Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın)
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni
Bonibon Kurabiye
Narlı, Ayvalı, Portakal Sulu, Brokoli Ve Karnabahar Salatası
Tavuk Suyuna Mercimek Çorbası
Et Tadında Muhteşem Lezzetiyle Tavuk Yüreği Tarifi
Hdabla | © 2025 |