Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo barbunya
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 büyük domates
- 1 adet biber
- 1 çay kaşığı şeker
- Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Barbunyaları da ekleyip biraz daha kavuralım.
- Rendelenmiş domates ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine biraz sıcak su ve biberi ekleyip kapağı kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Denetimli pişirin lütfen şayet su eksilirse ekleyebilirsiniz.
- Barbunyalar piştiğinde ocaktan alın, 1 saat dinlendikten sonra tabağa koyup üzerinde zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı sıcak da tüketilebilir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






