Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo barbunya
- 1 orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz (tepeleme)
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Sıcak su
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel ayıkladığımız barbunyayı 15 dakika kadar haşlayalım. Tencereye zeytinyağı yemeklik doğradığımız soğanı ve ince doğradığımız sarımsağı alalım kavuralım.
- Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Üzerine küp küp doğradığımız patates ve havucu ekleyelim. Bir iki çeşit çevirdikten sonra barbunyayı da ekleyelim. 2 3 dakika kavuralım.
- Kavurduğumuz yemeğimizin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyelim.
- En son tuzu ve baharatları ekleyip altını kısarak pişirelim. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Barbunya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













