Zeytinyağlı Bamya Yemeği

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 500-600 gram kadar bamya
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet doğranmış domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Tuz (yarım çay kaşığı )
  • Zeytinyağı (çay bardağının 4/1 kadar)

Pişirmek için;

  • Su (tencereye nazaran üzerine bir iki parmak geçecek kadar su )

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağında ay biçiminde doğradığımız soğanları kavurup, salçamızı ekliyoruz.
  2. Salçayı da kavurduktan sonra üzerine bamyaları ek edip, bir tıp karıştırıyoruz.
  3. Bamyaların üzerine domates ve sarımsakları ekleyip, suyunu koyuyoruz.
  4. Suyu biraz kaynamaya başlayınca limon suyunu ek ediyoruz, tencerenin kapağını kapatıyoruz kısık ateşte pişiriyoruz.
    Yaklaşık 1 saat içinde pişmiş oluyor.
  5. Piştikten sonra tuzunu ek edip üzerine de zeytin yağı gezdirip, servis edebilirsiniz.
  6. Bamya pişirirken salyalanmaması için püf noktamız bamyaları tencereye ekledikten sonra üzerine kesinlikle limon suyu koyarak pişirmek, ve çok fazla karıştırmamak)

Afiyet olsun 😋

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Tencerede Sebze Yemeği
Cevizli Peynirli Sarıyer Böreği
Tahinli Çıtır Rulolar (Çok Pratik Muhteşem)
Kahvaltılık Diyet Pizza
San Sebastian Cheesecake
Unsuz Kuru Meyveli, Kuruyemişli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |