Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram taze bakla (kılçıkları ayıklanmış, iri doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 limon suyu (ön bekletme için)
  • Yarım limon suyu (yemek aşamasında)
  • 1 tatlı kaşığı un (ön bekletme için) (kararmayı önler)
  • 1 tatlı kaşığı un (yemek evresinde emel: yemeğin suyuna hafif bağlayıcılık ve kıvam katmak (hafif sosa benzeri duru bir yapı oluşturur).
  • 1 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • Dereotu ( ince kıyılmış)

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baklalar temizlenir: baş ve uç kısımlarını kesilir, kılçıklarını ayıklanir.
  2. Un ve limon suyu eklenmiş bir kapta bekletilir (kararmasın diye en az 10 dakika). Limonlu su süzülür.
  3. Tencerede zeytinyağı ısıtılır, soğan pembeleştirilir.
  4. Bakla eklenir, birkaç kere çevrilir.
  5. Üzerine tuz, şeker, limon suyu ve un eklenir.
  6. Sıcak su ek edilir. Kapağı kapatılır.
  7. Kısık ateşte 25 dk pişirilir. (baklalar yumuşayana kadar).
  8. Soğuduktan sonra üzerine bol dereotu serpiştirilir. Buzdolabında beklerse tadı daha âlâ olur.
  9. Yanında yoğurt ile şahane sarfiyat.Afiyet olsun🩷.

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orjinal Supangle Tarifi (Tam Tarif)
Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola
Bonibonlu Kurabiye (Videolu)
Kış Keki Havuçlu Zencefilli (Videolu)
Taze Barbunya Yemeği
Hazırını Aratmayan Vitamin Deposu Kavanoz Maması
Hdabla | © 2025 |