Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg sakız bakla
  • 1 kuru soğan
  • 3-4 taze soğan
  • 1/2 (yarım) bağ dere otu
  • Tuz, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı silme un
  • 1 /2 limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 diş sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayıklanmış, yıkanmış,ortadan uzunlamasına ikiye bölünmüş baklalar doğranır.
  2. Limon suyu sıkılmış ve un ek edilmiş suya doğranır.
  3. Tencerede zeytinyağı, kuru soğan çevrilir.
  4. Tuz ve karabiber eklenir.
  5. Sudan çıkarılan baklalar tencerede çevrilir ve sarartılır.
  6. Üzerine toz şeker ve ince doğradığımız taze soğanlar konulur.
  7. Kısık ateşte unlu limonlu su ek edilerek pişirilir. (ayıklanıp doğranmış baklaları koyduğumuz unlu limonlu su karışımı dökmüyor, bu suyu kullanarak yemeğimizi pişiriyoruz ki besin kıymetlerini kaybetmesin ).
  8. Pişen bakla tabağa alınarak dinlendirilir.
  9. Üzerine kıyılmış dere otu serperek soğuk olarak yanında yoğurtla(arzuya nazaran sarmısaklı ) servis edilir.

Not :yemek piştikten sonra üzerine çok az zeytinyağı gezdirilebilir. Ya da yoğurt üzerine kırmızı biberli zeytinyağı gezdirilebilir.

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek)
Soğanlı Mantar Kavurması (Vazgeçilmezim)
Kıymalı Cips
Külah Salata
Pudingli Truffle
Yaz Keki (Şeftali’li)
Hdabla | © 2025 |